Založ si blog

Najrozumnejšie riešenie stabilnej vlády pre Slovensko

Názory na konečnú podobu novej vlády boli rôzne. Z „patového“ povolebného rozloženia politických strán sa víťaznej strane Smer –SD podarilo dospieť k možnému riešeniu zostavenia vlády. Strany Smer-SD, SNS, Most-Híd #Sieť sa už dohodli na programových prioritách novej vlády, postoch na ministerstvách a krížovej kontrole obsadených postov. Na viacerých fórach čítam názory ako strany SNS, Most, či Sieť idú do vlády preto, aby pokračovali v politike Smeru. Ja si myslím presný opak. Do vlády s Ficom idú preto, aby dosiahli prienik v programoch a prioritách a mali tak   väčšiu  možnosť aj niečo presanova vladadiť. Takže vyjadrenia, že idú s Ficom sú podľa mňa scestné a toto je dôvod, prečo nevidím na vstupe do vlády zo strany Mostu, či Siete žiadnu zradu na  voličoch. Práve naopak, koalícia, kde si budú môcť tieto strany „pozerať na prsty“ už z pudu sebazáchovy je určite lepšie riešenie ako rôznorodá pravica, ktorá na seba útočila  pred voľbami a tak isto aj po voľbách.

A hlavne so Smerom majú istú stabilitu vlády bez bláznov a šaškov, ktorí zbierajú voličské hlasy tým, že ničia svojich politických partnerov.

Treba uznať, že pravicovú vládu si zamietli pod koberec samotní pravičiari. Matovič bol k tomu významná pomôcka, ktorá rozbije všetko, čo mu príde pod ruku. Veď ako

môže verejne napádať a dehonestovať tých, s ktorými usiluje o spojenectvo a chce zostaviť vládu?

Normálny človek by to neurobil. Ale my sme si už zvykli, že on normálny nie je, on berie politiku iba ako zábavu a veľmi výhodný biznis. Človek nikdy nevie koho najbližšie nahrá  na diktafón a kedy vytiahne nejaký podraz na koaličného partnera. Jediné čím by mohla táto osoba prispieť do spoločného vládnutia je chaos a deštrukcia štátu. Jednoznačne je lepšia alternatíva zostavenia vlády pod vedením Smeru s vysokým  stupňom kontinuity a stability ako vrhnúť sa do priepasti na čele s Matovičom.

Ak teda uvažujeme triezvo, musí nám byť zrejmé, že koalícia týchto rôznorodých strán, kde platí „ každý pes iná ves “ nie je možná. Ísť s ním do koalície by bola istota predčasných volieb. Je jasné, že Danko, Bugár aj Procházka  definitívne  pochopili, že tadiaľto cesta nevedie.

Pre Slovensko je táto koalícia za daných okolností a z hľadiska politiky jediné rozumné riešenie. Môže sa to niektorým nepáčiť, môžu šomrať, ale myslíme na to, že v takej situácií akej sa nachádzame je ponúkané riešenie jedno z najúčinnejších z možných. Ak vznikne takáto vláda a vydrží celé štyri roky, dokáže, že sa to dá aj navzdory viacnázorovému spektru.

Žijeme v dobe, keď nevieme s istotou povedať, čo bude zajtra a preto si nemôžeme dovoliť predčasné voľby. Treba zostaviť silnú a stabilnú vládu. A verme tomu, že nám tu stabilitu táto nová vláda prinesie.

Nebezpeční migranti ako hrozba pre Slovensko

29.02.2016

Na začiatku ich vítali s otvorenou náručou a potom nastal obrat o 180 stupňov. Západné štáty výrazne zostrujú svoju migračnú politiku. To čo u nás tvrdil Róbert Fico už dávno, sa aj naplnilo! To, čo si mali vysoko postavení politickí lídri uvedomiť už na začiatku, sme my vedeli už dávno a to, že migračnú vlnu treba zastaviť vyriešením príčin migrácie v [...]

Nepríjemné precitnutie zneužitých zdravotných sestier

16.02.2016

Nový rok 2016 začal naozaj búrlivo, ktovie prečo. Najpravdepodobnejšie ale za to môžu parlamentné voľby, ktoré sa neúprosne blížia a s tým je spojený obrovský predvolebný tlak na nás občanov – voličov a snaha vyvolať pocit, že sa všetko rúca a všetci sú nespokojní. Do ulíc vyšli učitelia a sestričky štrajkovať, lebo sa im nepáčil plat alebo skôr [...]

Toto má byť naša budúca vláda?

26.01.2016

Onedlho sú voľby a MY budeme môcť svojim hlasom prispieť k rozhodnutiu, akým smerom sa naša krajina bude uberať. No medzi voličmi sa ešte stále nájdu aj takí, ktorí netušia, koho budú voliť. To, že neexistuje žiadna zmysluplná alternatíva voči vládnemu Smeru na pravom politickom spektre je momentálne viac než známe. Pravicové strany nemajú čo konkrétne [...]

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 17699x
Priemerná čítanosť článkov: 4425x

Autor blogu

Kategórie