Založ si blog

Nepríjemné precitnutie zneužitých zdravotných sestier

Nový rok 2016 začal naozaj búrlivo, ktovie prečo. Najpravdepodobnejšie ale za to môžu parlamentné voľby, ktoré sa neúprosne blížia a s tým je spojený obrovský predvolebný tlak na nás občanov – voličov a snaha vyvolať pocit, že sa všetko rúca a všetci sú nespokojní. Do ulíc vyšli učitelia a sestričky štrajkovať, lebo sa im nepáčil plat alebo skôr z toho dôvodu, že vládne Fico? Prišlo mi to tak, že sestričky majú príkaz klásť nesplniteľné nezákonné požiadavky  až do volieb, aby tak prispeli  k zníženiu preferencií vládnej strany SMER- SD.

Je pre mňa zarážajúce, že zdravotné sestry, ktoré sa pre odchod rozhodli v spolupráci s odbormi, museli podpísať tzv. dohodu o “solidarite“, kde sa zaviazali, že ak výpoveď stiahnu, zaplatia odborom 3 300 eur. Taká podmienka pôsobí nanajvýš dojmom, akoby odborárky – zdravotníčky vydierali a nekonali tak z vlastnej vôle a podľa svojho presvedčenia. Potom, čo mnohé z nich odišli, zdravotnú starostlivosť to našťastie neohrozilo. Požadovaný tlak na vládu, aby riešila ich požiadavky, tak nevytvorili. A celý protest sa minul účinkom. Niet pochýb, že ak organizátorky rátali s takouto formou protestu, mali s ním začať skôr, napr. keď sa uzatváral rozpočet na rok 2016. Vtedy ešte mali šancu si vybojovať lepšie platobné podmienky.  Veď keď chcem zvýšiť plat, tak sa neuspokojím s riešením na pár mesiacov.

Alebo naopak, pozdržať HO, až kým nenastúpi nová vláda. A preto mi z toho celého vychádza, že tu išlo zas len o PREDVOLEBNÚ HRU a snahu o rozvrat v štáte pred voľbami.

Len mi je ľúto tých, ktorí sa nechali do tohto celého vtiahnuť, zneužiť a skončili s prázdnymi rukami. Žiaľ takto to dopadne keď máte vedenie, ktorému v skutočnosti nejde o Vaše dobro, ale o svoje vlastné POLITICKÉ AMBÍCIE.
Najnovšie príde ďalší gól, keď ohrdnutá p. Kavecká ( zárobkovo činná osoba na všetky strany – samozrejme nezávidím, iba podotýkam) požaduje od vedenia nemocníc návrat všetkých sestier a to za JEJ navrhovaných podmienok…hm veľká odvaha alebo skôr drzosť? Súhlasím s vyjadrením Asociácie nemocníc Slovenska. Zdravotné sestry, ktoré dali výpoveď sú už mimo pracovného pomeru. Ak sa chcú opäť vrátiť do nemocníc, tak je normálne, že musia prísť na personálne oddelenie a požiadať o uzavretie nového pracovného pomeru. Ďalej nemocnica zváži, koľko sestier potrebuje, a na ktoré oddelenia. Je neprípustné, aby výpovede dostali nové sestry.

 A tak tým sestričkám, ktoré nemocnice späť nevezmú, pretože už prijali nové sestry, neostáva nič iné iba sa s “dôverou“ obrátiť na p. KAVECKÚ, aby im zabezpečila prácu alebo sa obrátiť na Úrad práce ako my ostatní, keď podáme vo svojom zamestnaní výpoveď. V žiadnom prípade nie som zaujatá voči zdravotným sestrám, vážim si ich robotu, aj keď ako väčšina z nás, nie vždy som mala pozitívne skúsenosti, áno chápem, že ich práca je miestami vyčerpávajúca  a hlavne práca s ľuďmi nie je vždy ako sa hovorí „med lízať“, ale to možno povedať o väčšine zamestnaní a pri výbere tohto zamestnania s tým museli počítať.

Oklamané zdravotné sestry prišli na to už neskoro o čo v tejto celej hre išlo a prišli na to, že boli len zneužité v predvolebnom boji v prospech opozície!!!

Ako som sa už vyjadrila, je mi ľúto sestier, zaslúžia si vyšší plat, ale rovnako si ho zaslúži každý jeden z nás, ktorý poctivo vykonávame svoju prácu. Problémy v zdravotníctve sú, to nikto nespochybňuje, ale nemyslím si, že sa to zdvihnutím platov sestričiek vyrieši.

Takýto štrajk, ktorý je politicky motivovaný k ničomu nevedie a nič sa  ním nevyrieši. Naopak treba nájsť komplexné riešenie na zmenu v zdravotníctve, aby sme to pocítili MY všetci.

Najrozumnejšie riešenie stabilnej vlády pre Slovensko

17.03.2016

Názory na konečnú podobu novej vlády boli rôzne. Z „patového“ povolebného rozloženia politických strán sa víťaznej strane Smer –SD podarilo dospieť k možnému riešeniu zostavenia vlády. Strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť sa už dohodli na programových prioritách novej vlády, postoch na ministerstvách a krížovej kontrole obsadených postov. Na viacerých [...]

Nebezpeční migranti ako hrozba pre Slovensko

29.02.2016

Na začiatku ich vítali s otvorenou náručou a potom nastal obrat o 180 stupňov. Západné štáty výrazne zostrujú svoju migračnú politiku. To čo u nás tvrdil Róbert Fico už dávno, sa aj naplnilo! To, čo si mali vysoko postavení politickí lídri uvedomiť už na začiatku, sme my vedeli už dávno a to, že migračnú vlnu treba zastaviť vyriešením príčin migrácie v [...]

Toto má byť naša budúca vláda?

26.01.2016

Onedlho sú voľby a MY budeme môcť svojim hlasom prispieť k rozhodnutiu, akým smerom sa naša krajina bude uberať. No medzi voličmi sa ešte stále nájdu aj takí, ktorí netušia, koho budú voliť. To, že neexistuje žiadna zmysluplná alternatíva voči vládnemu Smeru na pravom politickom spektre je momentálne viac než známe. Pravicové strany nemajú čo konkrétne [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 17705x
Priemerná čítanosť článkov: 4426x

Autor blogu

Kategórie