Založ si blog

Toto má byť naša budúca vláda?

 

Onedlho sú voľby a MY budeme môcť svojim hlasom prispieť k rozhodnutiu, akým smerom sa naša krajina bude uberať. No medzi voličmi sa ešte stále nájdu aj takí, ktorí netušia,  koho budú voliť.

To, že neexistuje žiadna zmysluplná alternatíva voči vládnemu Smeru na pravom politickom spektre je momentálne viac  než známe. Pravicové strany nemajú čo konkrétne ponúknuť. A preto jediným problémom predstaviteľov malých pravicových  strán, ktorí nemajú žiadny pozitívny program, ktorým by si získali hlasy voličov, je kritizovať Roberta Fica a Fica zo všetkého obviňovať. Matovič so Sulíkom na politickej scéne len rozosievajú neznášanlivosť, napätie  a nič pozitívne neprinášajú. Myslím si, že ľudia sú už z toho unavení a chcú pokoj, preto im preferencie klesajú. Obľúbená metóda opozície, ktorou je:  klamať, Klamať, KLAMAŤ a hovoriť, čo slina na jazyk prinesie, už tiež na nikoho nezaberá.

Značným problémom „pravice“ je ich nejednotnosť, ale čo im vlastne bráni sa zlúčiť? Prečo sa nevedia zjednotiť ako to urobil SMER? V prvom rade preto, lebo pravici nejde o občana, ale len o seba a svoje osobné záujmy, preto nedokážu medzi sebou spolupracovať a dohodnúť sa na dôležitých otázkach. Ale kto môže potom VERIŤ, že by dokázali spolupracovať vo vládnej koalícií?images

Myslím, že nikto z občanov nezabudol  na posledné obdobie vlády pravicového zlepenca v rokoch 2010-2012, keď verejnosť miesto proklamovaných opatrení počúvala len samé rozprávky a hádky, ba dokonca rezignovali na svoje predvolebné programy, keďže museli hľadať priesečníky v ich nekompatibilných a nerealistických politických víziách.

Predchádzajúce vlády nedokázali zvýšiť výber daní a znížiť daňové úniky, svoje konanie volali REFORMY. Súčasná vláda sa odlišuje od tých predchádzajúcich v mnohých úkonoch a svoje konanie volá SOCIÁLNE BALÍČKY.  Tieto balíky hodnotím určite lepšie ako pravicové NEKONEČNÉ uťahovanie opaskov.

Pravicové strany sa však asi KONEČNE zobudili (t.j. mesiac pred voľbami) a uvedomili si, že občanom nemajú čo ponúknuť, a tak sa teraz snažia nechať si únikové cestičky pre možnú spoluprácu aj s tým “zlým“ Ficom, z čoho vyplýva, že SMER-SD počas svojej vlády nehospodáril zle, nezamestnanosť klesala, prichádzajú nové investície a opozícia nemá už žiadne  politické témy, s ktorými by sa mohla presadiť. Ale v  pravici to stále vyzerá ako v cirkuse Humberto. Raz chcú robiť spolu koalíciu a nasledujúci deň chcú ísť do vlády so Smerom. Kto sa v nich teda má vyznať?

Myslím, že pre nikoho nebolo veľkým prekvapením, že Sieť zvažuje možnosť pridať sa k Smeru-SD a nie je to jediný záujemca, veď predsa len, byť spojený s najsilnejším má svoje výhody. Nezabudnuteľná dvojročná vláda Radičovej evidentne tkvie v pamäti terajším opozičným stranám a už nechcú nechať nič na náhodu, nakoľko mocenské ambície pravičiarov sú veľké.

Na jednej strane je to celkom zábavné, že ešte nie je ani po voľbách a už sa skladá vláda, “kto s kým áno a kto s kým nie“ a ešte aj tu je možnosť vidieť obrovskú ROZTRIEŠTENOSŤ v opozícií, ktorá medzi nimi panuje. Na tej druhej strane to je ale trochu výsmech voči voličom, lebo voľby sú hlavne o nich a politické strany by mali v prvom rade zastupovať svojho voliča!

Každý máme možnosť voľby, buď zvolíme v ničom nejednotnú pravicu, ktorá sa za dva roky  dokázala nezvratne rozoštvať a neurobila absolútne NIČ pre ľudí alebo si zvolíme vládu, ktorá je jednotná, má vo svojich programoch jasno a ponúka občanom ISTOTY.

Myslím, že každý môže zhodnotiť sám, ktorá vláda komu a do akej miery svojím konaním pomohla !

Najrozumnejšie riešenie stabilnej vlády pre Slovensko

17.03.2016

Názory na konečnú podobu novej vlády boli rôzne. Z „patového“ povolebného rozloženia politických strán sa víťaznej strane Smer –SD podarilo dospieť k možnému riešeniu zostavenia vlády. Strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť sa už dohodli na programových prioritách novej vlády, postoch na ministerstvách a krížovej kontrole obsadených postov. Na viacerých [...]

Nebezpeční migranti ako hrozba pre Slovensko

29.02.2016

Na začiatku ich vítali s otvorenou náručou a potom nastal obrat o 180 stupňov. Západné štáty výrazne zostrujú svoju migračnú politiku. To čo u nás tvrdil Róbert Fico už dávno, sa aj naplnilo! To, čo si mali vysoko postavení politickí lídri uvedomiť už na začiatku, sme my vedeli už dávno a to, že migračnú vlnu treba zastaviť vyriešením príčin migrácie v [...]

Nepríjemné precitnutie zneužitých zdravotných sestier

16.02.2016

Nový rok 2016 začal naozaj búrlivo, ktovie prečo. Najpravdepodobnejšie ale za to môžu parlamentné voľby, ktoré sa neúprosne blížia a s tým je spojený obrovský predvolebný tlak na nás občanov – voličov a snaha vyvolať pocit, že sa všetko rúca a všetci sú nespokojní. Do ulíc vyšli učitelia a sestričky štrajkovať, lebo sa im nepáčil plat alebo skôr [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 17706x
Priemerná čítanosť článkov: 4427x

Autor blogu

Kategórie